Merja Niemi

Olen 56-vuotias, syntymä- ja kotikuntani on Raisio. Elämääni kuuluvat puoliso ja  kaksi aikuista lasta.  Lisäksi toimin dementikkovanhempieni oma- ja asiainhoitajana.

Koulutus

Ylioppilaaksi kirjoitin Naantalin lukiosta (1983). Koulutukseltani olen erikoissairaanhoitaja ja terveydenhuollon maisteri eli sairaanhoitaja YAMK. Tällä hetkellä työskentelen kuntoutukseen liittyvissä tehtävissä vastaavana suunnittelijana.

Ura

Olen työskennellyt sosiaalivakuutuksen alalla yhteensä 20 vuotta. Tätä ennen toimin terveydenhuollossa sairaanhoitajan erilaisissa tehtävissä mm. Tyks:n lastenklinikalla, Raision aluesairaalassa, yksityisessä sairaankuljetuksessa sekä silmälääkäriasemalla. Työuraa on kertynyt yhteensä n. 35 vuotta.

Nykyiset luottamustehtävät

Viime kuntavaaleissa tulin valituksi Raision kaupunginvaltuustoon, jossa toimin myös valtuustoryhmän varapuheenjohtajana.

Lisäksi toimin teknisen lautakunnan jäsenenä, Varsinais-Suomen maakuntavaltuuston jäsenenä sekä naisten paikallisjärjestön vpj:na.

Harrastukset

Musiikki kaikin tavoin nautittuna on voimanlähteeni. Tanssista saan voimaa,  kroppa liikettä ja mieli hyvää tuulta.

Elämän kolhut ja murheet asettelen käsiteltävään muotoon saunan lämmössä ja koiran kera metsälenkeillä sekä alkeellisen lautamökin rauhoittavassa ilmapiirissä.

Miksi ehdokkaana?

Eduskuntavaaliehdokkaaksi ja kuntapolitiikkaan minut ajoi voimakas tahto vaikuttaa asioihin. On turha valittaa ja taivastella toisten tekemisiä tai tekemättä jättämisiä, jollei itse edes yritä vaikuttaa asioihin.

Haluan olla mukana ratkaisemassa erityisesti ikäihmisten hoivaan ja omaishoitajien arkeen liittyviä asioita. Tunnen henkilökohtaisesti siihen liittyvän arjen ja sen ongelmat. Sitoudun puuttumaan vanhustenhoidon nykytilaan niin kotona kuin laitoksissa. Vanhusten asiat ja arjessa selviytyminen tarvitsevat oman, väsymättömän puolestapuhujansa.

Kannan syvää huolta myös siitä, miten terveydenhuoltomme tulevaisuudessa järjestyy ja löytyykö sen palvelutarjonta jatkossakin omalta kotipaikkakunniltamme.

Myös peruskoulunsa päättävien nuorten toisen asteen koulutukseen pääsyä haluan varmistaa.

Ei ole yhdentekevää, miten terveydenhuolto, ikäihmisten hoiva tai nuorten ammatillinen koulutus hoidetaan tulevaisuudessa. Niihin on panostettava, niistä on kannettava huolta ja niistä on pidettävä keskustelua yllä. Aion olla näiden asioiden kehittämisessä kuin terrieri - periksi antamaton, aktiivinen ja rohkea.

 

 

Merja Niemi