”Jonkun” tekemät Carunakaupat

Caruna-kauppaa valmistellut Haavisto (vihr.) on valitellut väärää arviotaan liittyen sähkön hinnan kehitykseen ja korotussuunnitelmiin. Median mukaan joku (?) on arvioinut asian väärin, jotkut (?) tekivät väärän tiedon perusteella päätöksen, mutta kenelläkään ei ole vastuuta. On tämä käsittämätöntä.

Tosiasia on, että Carunan hinnankorotussuunnitelmat alkavat olla jo sietämättömiä tällaiselle säännöllistä tavallisen ihmisen palkkaa saavalle mutta varsinkin niille, joilla on minimitoimeentulo tai pieni eläke. Järkyttävää tässä asiassa on, että monopoliasemassaan hintojen korotus on Carunalle täysin mahdollinen.

Tästä Carunan myymisestä saamme syyttää vihreiden Heidi Hautalan syrjäyttänyttä Pekka Haavistoa sekä erityisesti kokoomuksen Vapaavuorta ja Kataista, joka jätti paikkansa puolueensa puheenjohtajana ja pääministerinä saatuaan paikan EU-komissiosta. Eipä paljon tuska suomalaisten sähkönsiirtomaksuista sinne saakka ulotu ja tunnu niillä palkkatasoilla. Sekä Vapaavuori että Katainen aikoinaan yhteen ääneen vakuuttivat, että myynti Carunalle ei vaikuttaisi hintojen nousuun. Kuinkas sitten kävikään?

Pekka Haavisto on luvannut luotsata vihreät vaalien läpi, entä sen jälkeen? Kuka johtaa vaalien jälkeen suomalaista vihreää politiikka? Onko meille kansalaisille mahdollisesti tulossa samanlaisia ”pimitettyjä” ja väärän arvion ratkaisuja kuin tämä Carunan tapaus, joka saa suomalaisen palkansaajan polvilleen ja perikadon partaalle sähkönsiirtohinnoillaan?

Onko meidän kansalaisten muisti näissä asioissa järjettömän lyhyt vai onko se vain valikoiva?